Microsoft biedt u een laagdrempelige Business Intelligence softwareoplossingen waarmee snel resultaten zijn te behalen. Microsoft biedt tegenwoordig Power BI als Business Intelligence oplossing. Daarnaast biedt Microsoft enkele krachtige Business Intelligence componenten zoals SQL Server Reporting & Analysis Services. Door een beperkte investering is Microsoft BI in het bijzonder geschikt voor kleinere organisaties.

Power BI is de meest recente ontwikkeling van Microsoft op het gebied van Business Intelligence. Met Power BI zijn rapporten, analyses en dashboards in een handomdraai gemaakt. Het is een platform voor het realiseren van standaardrapportages en self-service analyse door analisten. De resultaten kunnen beschikbaar gemaakt worden via Power BI software, web en mobiele apparaten.

Reporting & Analysis Services bestaan al geruime tijd en zijn onderdeel van licentie voor Microsoft SQL Server. Met SQL Server Reporting Services is een web-portaal te realiseren met rapportages voor eindgebruikers. Analysis Services is een component voor het realiseren van OLAP (OnLine Analytical Processing), zogenaamde multidimensionale databases. Hiermee is het mogelijk om dimensioneel uw data te rapporteren en analyseren, door bijvoorbeeld binnen een tijdsdimensie te navigeren van jaren naar kwartalen of maanden.

Uiteraard kunnen gebruikers via Excel werken met informatie uit Microsoft BI. Met Microsoft is een complete oplossing te realiseren waarmee uw organisatie snel beschikt over alle gewenste stuurinformatie.

Business Intelligence met Microsoft BI