Microsoft Power BI is een krachtige tool voor datavisualisatie en Self Service BI. Met Microsoft Power BI kunt uzelf eenvoudig rapporten en analyses maken. In een handomdraai kunnen rapporten, analyses en dashboards worden opgesteld. Power BI wordt door Microsoft maandelijks bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden, zoals nieuwe visualisaties en nieuwe bronnen. De afgelopen jaren is het door het gebruiksgemak en de uitgebreide mogelijkheden een populair Business Intelligence & Analytics platform geworden. 

Hoe werkt het?

De rapporten, analyses en dashboards worden gemaakt in Power BI Desktop, een gratis softwarepakket van Microsoft. Binnen Power BI Desktop worden de relaties gelegd tussen de benodigde gegevensbronnen, waarmee inzichten worden verkregen. Als een inzicht gereed is dan is het mogelijk om te publiceren naar een eigen cloud omgeving binnen Power BI. Vanaf dat moment kunnen collega’s binnen een organisatie, als ze beschikken over de juiste autorisaties, ook gebruik maken van de nieuwe inzichten.

Het is eventueel ook mogelijk om inzichten openbaar op het internet te delen. Verder is het mogelijk om inzichten op een veilige manier te delen met medewerkers bij partnerorganisaties.

Kosten

Met een kleine investering haalt u met Power BI een krachtig platform in huis. Er is een gratis versie van Power BI met enkele beperkingen op de functionaliteiten. De volgende stap is Power BI Pro daarmee kunt u voor € 8,40 per gebruiker per maand gebruik maken van alle functionaliteit. Verder zijn er nog kostenbesparende mogelijkheden als u veel gebruikers wilt bedienen.

Bent u benieuwd naar welke mogelijkheden Power BI voor u kan bieden? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.